Mooi, mooier en nog mooier - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Mandy Heuvel - WaarBenJij.nu Mooi, mooier en nog mooier - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Mandy Heuvel - WaarBenJij.nu

Mooi, mooier en nog mooier

Door: mandyvandenheuvel

Blijf op de hoogte en volg Mandy

18 Januari 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington

Inmiddels zijn we weer twee weken verder na mijn laatste verslag en heb ik weer zoveel te vertellen.

Waar zal ik beginnen...
Na Queenstown zijn we twee dagen naar Steward Island gegaan. Een eiland met maar 400 inwoners, met heel veel ongerepte natuur, wildlife en mooie baaien. De 1 uur durende overtocht met de ferry was al een attractie op zich. De zee was zo wild, het leek net alsof je in een achtbaan zat. Vooral Vivian was er heel erg blij mee en was er goed ziek van.
Aangekomen op Steward Island zagen we wat scooters staan en besloten Vivian, Natalie en ik dat dat onze activiteit werd voor de middag. Vier uur lang hebben we op een scooter over het Island gecrosst en heel veel gezien. Super leuk! Onderweg hebben we een aantal keer flink in een deuk gelegen om Natalie die voor de eerste keer op een scooter zat. In de eerste overharde bocht ging ze al onderuit. 's Avonds hebben we bij de werf vlakbij ons hostel nog een aantal blue penguins gespot.
De tweede dag hebben we een cruise gedaan naar Ulva Island, waar een groot gedeelte van het Wildlife is te vinden. We hebben meerdere Albatrossen gezien, verschillende vogels en een zeeleeuw die langszwom toen we over het strand liepen.

Na twee dagen Steward Island wilden Vivian en ik graag naar Te Anau, zodat we daar de volgende dag een hike konden doen. Omdat de Straybus pas twee dagen later kwam besloten we te gaan hitchhiken. Wat een lol dat we hadden toen we naast de weg stonden met een zelf gefrabriceerd blaadje met onze bestemming erop en onze duim in de lucht. Vanaf de ferry zijn we bij een vrouw in de auto gestapt die ook op de ferry vanaf Steward Island zat. Vervolgens bij een mevrouw die onderweg was naar haar werk en tenslotte bij een priester die toevallig ook naar Te Anau moest en daar woonde. Alles bij elkaar hebben we nog geen 10 minuten met onze duim hoeven staan zwaaien. Dat ging best makkelijk dus :).
De priester heeft ons in plaats van de kortste weg via de veel mooiere kustroute naar Te Anau gereden en is onderweg nog een aantal keer gestopt bij mooie plekjes. Boften wij even! :)

In Te Anau zijn we de volgende ochtend met een watertaxi naar het begin gebracht van de driedaagse Kepler track, waar vandaan we een super mooie daghike hebben gedaan naar de top van Mt. Luxmore (1472 m). Het uitzicht onderweg was ongelooflijk met uitzicht op het fiordenlandschap en op de top was het uitzicht nog mooier. Achteraf hoorden we dat we die dag in totaal 27 km hebben gelopen op en neer naar de top, best een stukje dus.

Vanaf Te Anau zijn we weer op de Straybus gestapt en zijn we verder gereden naar Milford Sound in het Fiordland National Park. Voor mij tot nu toe het mooiste stukje van Nieuw Zeeland met adembenemende fiorden en stromende watervallen. In Milford Sound hebben we een 1 uur en 40 min durende cruise gedaan. We hadden die dag een strakblauwe lucht, waar we erg veel geluk mee hadden. Het Fiordland National Park is namelijk een van de meest regenrijke gebieden ter wereld. In Milford Sound regent het zo'n 180 dagen per jaar.

Na al het moois zijn we terug naar Queenstown gedaan en hebben Vivian, Natalie en ik voor zes dagen tegen een kleine vergoeding een auto geleend van een kennis van Natalie. We hadden van veel locals gehoord dat de Catlins aan de Oostkust heel mooi moest zijn en de Straybus komt daar niet, dus dat gingen we dan zelf maar doen. Wat een beleving was dat weer. Ik denk dat we de hele route in totaal twee keer gereden hebben met alle keren meegerekend dat we verkeerd zijn gereden.
De eerste dag zijn we op bezoek gegaan bij die (irritante) kiwi's die we in Wanaka hadden ontmoet bij een boerderij in de middle of nowhere. We werden uitgenodigd voor een barbecue, omdat een van de farmers jarig was. Dat werd dus eigen geschoten hertenbiefstuk, speklappen en spareribs eten, geweldig!

De volgende dag door naar de Catlins, waar we ontvangen werden met heel veel regen.

Derest vertel ik een andere keer...

• 18 Januari 2012 - 09:18

Maudi:

Jaloers jaloers jaloers! Zitten wij dan in de vrieskou in het 'oh zo mooie' Nederland ;) Leuke verhalen weer! Bijna naar Australie! Benieuwd wat je daar allemaal weer gaat beleven! Enjoy!! xx

• 18 Januari 2012 - 09:50

Jill:

Lieffie! Wauw.. Echt zo stoer! Jij wil dadelijk helemaal niet meer terug! ;-) Geniet er nog maar goed van mop! Ben benieuwd naar de foto's en de rest van de verhalen! Spannend!! xxx

• 18 Januari 2012 - 09:59

MAM:

Het was weer een hele beleving, je zal dit straks wel allemaal missen, maar gelukkig voor ons ben je nu over de helft, dus het aftellen begint.
    xxxx

• 18 Januari 2012 - 10:50

Sofie:

Wow lieve mega, wat maak jij toch iets fantastisch mee!! Bij sommige verhalen zie ik je al helemaal voor me, zoals dat je bent gaan liften langs de weg, of steeds verkeerd bent gereden tijdens de auto-route ;) haha, echt iets voor jou;) mis je wel hoor! Geniet er nog van in Nieuw Zeeland, en dan bijna naar Australie, wordt vast ook te-gek! Voorzichtig en veel plezier nog lieverd!! Xx

• 18 Januari 2012 - 20:48

Edwin En Nienke:

Hey Mandy, verhalen om jaloers op te worden!! Wat gaaf om te lezen wat je allemaal al hebt gedaan! De tijd vliegt echt, bijna naar Australië! Geniet er nog van! X Edje en Nienke

• 19 Januari 2012 - 08:39

Natas:

He meis,

Super wat je allemaal mee maakt. Niet te geloven. Dit had je vooraf vast ook niet verwacht. Ben zo benieuwd naar al je verhalen straks.

Je bent al over de helft. De tijd gaat snel. Maar voor jou vast nog sneller. Straks wil je gewoon niet meer terug naar huis. Dan kom ik je halen hoor ;).

Heel veel plezier nog en tot horens.

Wat ga je met je verjaardag doen????

Dikke kus.

• 19 Januari 2012 - 09:38

Marcel V E:

He Mandy,

Volg het nog steeds hoor erg leuk zo te lezen daar allemaal, doe je ook nog een beetje fietsen ipv liften:-) Je intake is namelijk al 29 maart. Veel plezier nog.

groetjes, Marcel

• 19 Januari 2012 - 17:49

Gerdjan En Lian:

nou nou wat een avontuur als je nog maar kan wennen aan ons koude kikkerlandje en de dagelijkse sleur maar goed geniet er maar van maar dat doen jullie wel zo te lezen je hebt straks een maand nodig om alles te vertellen wat je allemaal gezien en gedaan hebt we trekken er een avond uit voor de fotos ??? en nu moet je nog naar australlien gr maar weer van de kuijsjes

• 19 Januari 2012 - 19:42

Chantal-Antoine-Nina:

Hey meid,

Wat maak jij toch allemaal veel leuke dingen mee. Dit zijn ervaringen die je nooit zult vergeten. Alleen wel uitkijken met je liften je weet nooit bij wie je in de auto stapt.

Jij hebt het beter als ons. Iedereen is hier goed ziek allemaal buikgriep. Nina ook maar zij is gelukkig weer een beetje aan het opknappen was echt zieilig.

Nou bijna op de helft meid het gaat zo snel.

Genieten, genieten, genieten

Dikke kusjes van ons

• 21 Januari 2012 - 13:22

Harrie Vd 6-uursclub:

Vol aandacht je laatste verslag doorgenomen. EINDELIJK; je begint het door te krijgen dat je ook nog vakantie hebt. Lekker bootje varen op de woelige baren - scootertochie maken - vogeltjes spotten - lekker soepeltjes een eindje liften en die arme priester bijna van z'n geloof af helpen. Hij is dan wel priester, maar ook die zijn niet van beton! (zeker korte rok en decolleté tot aan je navel). Geen wonder dat hij van de korte route is afgeweken. En dan afsluiten met een uitgebrede barbetjoek bij irritante Kiwi's. ZO MOET HET!!!!! HOU VOL !!!
    Denk maar even niet aan de werkelijkheid van het leven en profiteer ervan!
    Harrie,Toine,Kim,Jos en de rest van de club

• 21 Januari 2012 - 14:09

Halo Hier Oma:

wat een verhaal weer je hebt weer genoeg beleeft pas je wel op met dat liften het aftellen begint nu voor ons voor jou mischien jammer maar wij hebben het nu wel gehad .hier is het een pokkenweer .jij gaat het mooie weer tegemoet, vanaf deze plaats wens ik je vast een fijne verjaardag tot de volgende keer maar weer groetjes oma

• 23 Januari 2012 - 11:44

Silvy:

Hey meis,
    lees het nu pas omdat we net terug zijn van onze reis! Jeetje, dat is wel weer een mooie ervaring! Klinkt echt zo gaaf!!
    Ben echt zo benieuwd naar alle foto's!!
    Onze reis was ook echt helemaal geweldig! Echt een sprookje en voor het eerst wilde ik niet naar huis na een vakantie, haha!!
    Xxx